"...ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..."

2014-12-31 18:02

Με ένα μέτρημα. Με ένα μέτρημα θα κλείσει αυτή η μέρα και θα πάρει μαζί της όλο τον προηγούμενο χρόνο. Κι έτσι, όπως θα φεύγει, μ’ ένα ξεκίνημα θα αναπληρώσει το κενό του. Ένα ξεκίνημα για όλους, διαφορετικό από τα άλλα, πιο δυνατό από τα άλλα ! Ο νέος χρόνος σαν κυοφορούμενο έμβρυο φέρει ελπίδες και όνειρα αλλιώτικα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Ο νέος χρόνος, σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί χρόνια, θα φέρει ευτυχία πραγματική σε όσους την έχουν ανάγκη !

Κι έτσι θα συνεχίσει το νέο έτος. Σαν έκρηξη ! Γιατί δεν αντέχεται μία ζωή άψυχη, δεν αντέχεται μια ζωή χωρίς πάθος και τρέξιμο. Κάθε χρονιά και κάθε μέρα της ζωής μας είναι μία δοκιμασία. Και κάθε επόμενη ίσως μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη. Πάντα όμως στο τέλος της κάθε μιας, όταν μετράμε να βρίσκουμε πάντα περισσότερους και ποτέ λιγότερους ! Πάντα αληθινούς και ποτέ ψεύτικους ! Πάντα πιο ζωντανούς και ποτέ ήσυχους ! Κάθε χρονιά να μας βρίσκει πιο αγαπημένους, πιο ενθουσιασμένους, πιο χρωματιστούς ! Κάθε χρονιά να μας βρίσκει πάντα με ανθρώπους και ποτέ μόνους.

  Κι αν κάποιοι εκεί έξω είναι μόνοι τους την ημέρα αυτήν; Και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι μόνοι που θα ευχηθούν στον εαυτό τους απόψε. Είναι εκείνοι που δεν αξίζουν να είναι μόνοι. Κανείς δεν αξίζει να είναι μόνος… Αυτός μπορεί να είναι ένας δυνατός αγώνας που δίνουμε από χρόνο σε χρόνο. Ο αγώνας ενάντια σε κάθε μοναξιά… Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν την χειρότερη αυτές τις μέρες. Μέσα σε όλες τις ευχές που θα κάνουμε με την αλλαγή του χρόνου, ας κάνουμε και μία μοναδική και μικρή ευχή γι’ αυτούς που θα αλλάξουν χρόνο μόνοι. Και γι’ αυτούς που θα αλλάξουν χρόνο με παρέα, αλλά μόνοι…

  Έτσι, όπως θα κλείσει αυτό το ακυκλοφόρητο βιβλίο του 2014, ας κάνουμε και μια ευχή για τον διπλανό μας. Για τον παραδιπλανό μας. Ας είμαστε καλοί από σήμερα σε έναν ακόμα παραπάνω άνθρωπο απ’ ό,τι πριν. Αφού είμαστε παιδιά του ίδιου μοναδικού Θεού γιατί υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν. Σίγουρα αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα και πολύ πιο ουσιώδη! Γι’ αυτό το φετινό βιβλίο ας γραφτεί με άλλα χρώματα κι όχι μόνο με ένα! Με πολύ μουσική και χορό ξέφρενο! Ας γραφτεί με πολλή αγάπη!

  Το φετινό βιβλίο του καθενός, ας είναι γεμάτο παραδείγματα πράξεων αγάπης! Ας έχουμε να λέμε για τις πράξεις που μας έκαναν περήφανους και πιο αγαπητούς. Να μην μιλήσουμε φέτος πολύ. Φέτος να νιώσουμε λιγάκι παραπάνω. Και με φίλους και με γνωστούς και με απόντες και κυρίως με τους εαυτούς μας! Γιατί πρέπει να μας γνωρίσουμε και λιγάκι παραπάνω φέτος… Να μας αγαπήσουμε και λιγάκι παραπάνω φέτος! Σιγά – σιγά ! Μέρα με τη μέρα… Λεπτό με το λεπτό… Και πάντα να δίνουμε αγάπη φέτος… Κάθε μέρα ! Κάθε λεπτό !

 

Καλή χρονιά με πολλά χαμόγελα και γιορτινές ημέρες! Καλή χρονιά με διαφορετική αγάπη και όμορφους ανθρώπους! Καλή χρονιά με όνειρα και ελπίδες που μαχητικά θα πραγματοποιήσουμε! Πολλές καλές χρονιές με πραγματικές ευτυχισμένες στιγμές και υγεία! Πολλές καλές και όμορφες χρονιές σε όλους!